Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Φράουλες με σιρόπι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους είναι ευκαιρία να τις εκμεταλλευτούμε και να φτιάξουμε αρκετά γλυκά και επιδόρπια. Μία εύκολη συνταγή είναι οι φράουλες με σιρόπι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι απλά σκέτες ή πάνω σε γιαούρτι, σε παγωτό, σε τάρτες, σε κρέπες, σε βάφλες, σε κέικ, σε τσίζκεϊκ ή ακόμα και πάνω στο ψωμί μας για πρωινό.




Υλικά: 


500 γρ. φράουλες σφιχτές αλλά όχι άγουρες

350 γρ. ζάχαρη

1/2 φλ. νερό

1 βανίλια


Εκτέλεση:




 Πλένουμε, καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τις φράουλες, τις κόβουμε κάθετα στη μέση και τις βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι.

Βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη και τις ανακατεύουμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη. Στο τηγάνι δε βάζουμε το καπάκι.

Τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά π.χ. για τα μάτια που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3, τις βάζουμε στο 1,5. Ενώ για τη διαβάθμιση του 12 τις βάζουμε στο 7.  

Περίπου 10' - 20' πριν τις σβήσουμε ρίχνουμε και τη βανίλια. Ελέγχουμε το σιρόπι αν έχει δέσει βάζοντας σε ένα κουταλάκι λίγο, περιμένουμε να κρυώσει για 1' και το ρίχνουμε σε ένα πιάτο. Το πιάτο το σηκώνουμε λίγο όρθιο. Αν το σιρόπι τρέχει προς τα κάτω αργά και είναι πυκνό τότε είναι έτοιμο. 

Μόλις σβήσουμε το μάτι και τραβήξουμε το τηγάνι το αφήνουμε για 5' περίπου και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που σχηματίστηκε στην επιφάνεια για να μη χαλάσει το σιρόπι μας.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...