Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μοσχαράκι λεμονάτο με πουρέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Νόστιμο, παραδοσιακό φαγητό για το καθημερινό σας τραπέζι που γίνεται εύκολα, συνοδευμένο με πουρέ που αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά και σε μεγάλους. 

 

 

 

Υλικά:


περίπου 1 κ. μοσχαράκι κομμένο σε κομμάτια,  

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή τριμμένο, 

 λάδι

 αλάτι,  πιπέρι 

 χυμό 1/2 λεμονιού

προαιρετικά λίγο κάρυ.

 

    Για τον πουρέ:

περίπου 1κ. πατάτες

γάλα

αλάτι

λάδι

 

    Εκτέλεση:


Βράζουμε για 5'-10' το κρέας σε σκέτο νερό το οποίο το πετάμε και καθαρίζουμε την κατσαρόλα από τους αφρούς που σχηματίστηκαν.










 Κοκκινίζουμε στο λάδι το κρέας για λίγο και μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Δεν το αφήνουμε να καεί, αλλά μόλις γυαλίσει λίγο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.  

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Κατόπιν, βάζουμε το ανάλογο νερό στην κατσαρόλα έτσι ώστε να φτάνει περίπου λίγο παραπάνω από τη μέση της ποσότητας του κρέατος. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγο κάρυ κι αφήνουμε να σιγοβράσει.  

 

 

 

 

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια    και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό,  μέχρι να μαλακώσουν καλά. 

 

 

 

 

 

 Τις βγάζουμε από το νερό, τις περνάμε από το πρες πουρέ, όπως είναι ζεστές και ανακατεύουμε το γάλα λίγο-λίγο ώστε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε λίγο λάδι κι αν χρειαστεί κι άλλο αλάτι.




Μικρές λεπτομέρειες 


Το μοσχάρι γίνεται πιο μαλακό και βράζει καλύτερα όταν η φωτιά της κουζίνας μας είναι αρκετά χαμηλή (για παράδειγμα με διαβάθμιση το 3 καλύτερα μαγειρεύουμε στο 1,5) και επίσης, όταν το κόψουμε σε μικρά κομματάκια.


Αν στον πουρέ μας πέσει περισσότερο γάλα απ' όσο υπολογίζουμε τότε μπορούμε να τον βάλουμε στην κατσαρόλα και να τον ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το περίσσιο γάλα και φτάσει την επιθυμητή υφή.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...