Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Γαλοπούλα με τυριά και μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Από τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειάς μου που το συνδυάσαμε ωραιότατα με  το ζυμαρικό πλαστός από τη βιοτεχνία "Λάγανον" που έχει καταπληκτικά ζυμαρικά.




Υλικά: 


500 - 600γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά 

1 φλ. κρέμα γάλακτος 

100 γρ. τυρί γκούντα 

100 γρ. κεφαλοτύρι 


Εκτέλεση:


  Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά      κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνουμε.













  Τσιγαρίζουμε στο λάδι το  ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να  γυαλίσει λίγο.








  Βάζουμε και τα κομμάτια  γαλοπούλας να πάρουν χρώμα και  τα γυρίζουμε τακτικά.

  Σβήνουμε με το κρασί. 

  Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και  τα βάζουμε μαζί. Ρίχνουμε λίγο νερό  και αφήνουμε το φαγητό να  μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα σε  σιγανή φωτιά. Νερό προσθέτουμε  μόνο λίγο αν το πιει γρήγορα.

  Όταν η γαλοπούλα θα είναι έτοιμη  ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.

  Βάζουμε και τα τυριά κι  ανακατεύουμε το μείγμα.

  Μόλις δούμε ότι η κρέμα έπηξε και  τα τυριά έλιωσαν το αποσύρουμε  από το μάτι.

  Το συμπλήρωμα μπορείτε να το  επιλέξετε εσείς. Εγώ έβαλα  ζυμαρικά. Ταιριάζει επίσης πολύ  ωραία το ρύζι. 














Μικρές λεπτομέρειες: 


Την κρέμα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σκέτο γάλα όπως έκανα κι εγώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...