Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Πίτσα ρολό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πίτσα λίγο ή πολύ όλοι έχουμε φτιάξει, αν όμως θέλετε να κεντρίσετε λίγο τους καλεσμένους σας ή το πάρτυ των παιδιών με κάτι διαφορετικό που δεν ξεφεύγει από τα όρια της απλής πίτσας, τότε φτιάξτε τη σε ρολό.




Υλικά: 


Για τη ζύμη: 

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1/3 του κύβου νωπής μαγιάς ή 1 1/2 κ.γ. ξηρή 

1 1/2 φλ. γάλα 

1 κ.γ. ζάχαρη 

1 κ.γ. αλάτι 

2 κ.σ. λάδι 


Για τη σάλτσα: 

2/3 φλ. σάλτσα 

1 κ.σ. λάδι 

1/2 κ.γ. ζάχαρη 

λίγο αλάτι 

ρίγανη 


Για τη γέμιση: 

περίπου 500 γρ. τυρί γκούντα 

περίπου 12 μεγάλες φέτες σαλάμι ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας 


Εκτέλεση:


Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. 













Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και σε μια λακουβίτσα στο κέντρο του ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά.













Ανακατεύουμε λίγο τα υλικά να καλυφθεί η μαγιά και ρίχνουμε το αλάτι.














Συνεχίζουμε βάζοντας μέσα το λάδι.















Ανακατεύουμε τα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Θέλουμε να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική και μαλακή.

















Αφήνουμε τη ζύμη στους 40 βαθμούς στο φούρνο ή σε άλλο ζεστό μέρος του σπιτιού για 1 ώρα να φουσκώσει αρκετά.




 Κόβουμε περίπου το 1/3 από τη ζύμη, αλευρώνουμε το τραπέζι και ανοίγουμε ένα σχετικά λεπτό φύλλο.













Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα.










 Αλείφουμε με ένα μέρος της σάλτσας το φύλλο αφήνοντας ένα περιθώριο στη μία άκρη του φύλλου.

 Τρίβουμε το τυρί και το σκορπάμε στην επιφάνεια πάλι αφήνοντας το περιθώριο.

 Στη μία άκρη βάζουμε το σαλάμι το ένα δίπλα στο άλλο.

 Ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό.

 Αλείφουμε με νερό την άκρη του φύλλου όπου αφήσαμε το περιθώριο. Όταν το τυλίξουμε το πατάμε λίγο να κολλήσει.

 Κόβουμε ροδέλες πάχους 2 εκ. 

 Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους.

  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 15' - 20'. Κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με το υπόλοιπο της ζύμης.




Μικρές λεπτομέρειες: 


Το γάλα στη ζύμη μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό. 

Καλύτερα θα ήταν να μην το βάλετε όλο από την αρχή στο αλεύρι αλλά πρώτα το 1 φλιτζάνι και μετά σιγά σιγά το υπόλοιπο μισό.



2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη ιδεα κ τοσο απλη!!
    Δεν θα μου πηγαινε ποτε το μυαλο αν κ φτιαχνω πιτσες!!
    Καλη δυναμη Ρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Πόπη μου που σου αρέσει η ιδέα. Θα αρέσει πολύ στους καλεσμένους σου.

      Καλό και ξεκούραστο βράδυ, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...