Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Μελιτζάνες με κιμά στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Κιμάς και μελιτζάνες σε συνδυασμό θυμίζουν παπουτσάκια, όμως αν θέλουμε κάτι πιο απλό που να γίνεται στην κατσαρόλα τότε φτιάχνουμε αυτό. 




Υλικά: 


500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα 

3 κ.σ. λάδι για τον κιμά 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

2 καρφάκια γαρύφαλου

μοσχοκάρυδο 

λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας



Εκτέλεση:


Στο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.












Βάζουμε και τον κιμά να καβουρδιστεί αρκετά και τον γυρίζουμε με την κουτάλα συχνά.




 Σβήνουμε με το κρασί.

 Βάζουμε μέσα τη σάλτσα και την κανέλα.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Ρίχνουμε τα γαρύφαλα.

 Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και λίγο νερό και μαγειρεύουμε τον κιμά για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Προς το τέλος αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.











Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα λάδι να κάψει και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια. Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά όχι σκούρο. Αν δούμε ότι τελικά, έχουν ρουφήξει πολλά λάδια τις βγάζουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας.

Τα τελευταία 5' πριν σβήσουμε το μάτι τις βάζουμε στον κιμά, τις ανακατεύουμε λίγο και μετά σβήνουμε το μάτι. 

 Δοκιμάστε το φαγητό σκέτο....

....ή με τριμμένο τυρί από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...