Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά στο τηγάνι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Έχουμε συνηθίσει τα ρολά κρέατος να τα βάζουμε στο φούρνο. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο τηγάνι και θα γίνουν απρόσμενα νόστιμα. Το πιο σπουδαίο είναι ότι είναι πολύ οικονομικά. Αυτό το κρέας ήταν 382 γρ. όταν τα αγόρασα. Μου στοίχισε 3 ευρώ σε γερμανικό σούπερ μάρκετ (κατοικώ στη Γερμανία) και με τη γέμιση που τους έβαλα και το συμπλήρωμα από πατάτες φάγαμε 3 άτομα.




Υλικά: 


4 πολύ λεπτά φιλετάκια μοσχαρίσια 

αλάτι, πιπέρι 

4 κ.γ. μουστάρδα 

150 - 200 γρ. φέτα 

ρίγανη 

1 ντομάτα 

1/4 κρεμμύδι ξερό 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη 

λίγο καλαμποκέλαιο ή άλλο σπορέλαιο 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 


Εκτέλεση:


 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια από τη μία πλευρά.

 Τα γυρίζουμε από την άλλη και τα αλείφουμε με 1 κ.γ. μουστάρδα για κάθε φιλέτο.

 Σπάμε τη φέτα σε τρίμματα και βάζουμε από λίγο πάνω στο κάθε ρολό, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.

 Κόβουμε τη ντομάτα σε κομματάκια ή σε φέτες και απλώνουμε από λίγη πάνω στο καθένα μαζί με τις φέτες κρεμμυδιού.

 Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 Τυλίγουμε το κάθε ρολό.

 Βάζουμε οδοντογλυφίδες στο ένωμα αλλά και στα πλαϊνά για να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα και χυθεί η γέμιση. Αν θέλετε μπορείτε να τα δέσετε με σπάγκο αντί για οδοντογλυφίδες.

Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το σπορέλαιο να κάψουν. 

 Ροδίζουμε τα ρολάκια.

 Τα γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές να πάρουν αρκετό χρώμα. 

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 1/2 - 2 ώρες σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό που θα βγάλει από μόνο του. Μόλις το πιει το γυρίζουμε άλλη μια φορά για να πάρει ισάξιο χρώμα κι από την άλλη.











Δεν ξεχνάμε να βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες από το κρέας. 













Το σερβίρουμε με πατατούλες βουτύρου κατσαρόλας ή με το συμπλήρωμα της αρεσκείας σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...