Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ψαρονέφρι ψητό στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σήμερα έχουμε ένα εντελώς απλό πιάτο, εύκολο στην παρασκευή του και ελαφρύ γιατί δεν έχει τόσα λιπαρά όσο άλλα κομμάτια κρέατος.



Υλικά: 


600 - 700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι 

3 σκ σκόρδο 

λάδι 

λεμόνι 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:  


  Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες λοξά αλλά.....











δεν το χωρίζουμε τελείως.




Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το αλατοπίπερο. 

 Αλείφουμε το εσωτερικό κάθε φέτας που ανοίξαμε με το μείγμα του σκόρδου.

 Φτιάχνουμε λαδολέμονο και του προσθέτουμε ρίγανη.

Με αυτό περιχύνουμε το ψαρονέφρι. Προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ρίγανη. 

Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα κι αφήνουμε λίγη ώρα ακόμα να πάρει αρκετό χρώμα το κρέας. 




Μικρές λεπτομέρειες: 


Μπορούμε να το σερβίρουμε με συνοδεία από πουρέ ή πατάτες φούρνου ή τηγανητές ή χόρτα ή βραστά φασολάκια σαλάτα ή ψητά λαχανικά (πιπεριές, μανιτάρια, ντομάτα, μελιτζάνα, κολοκυθάκια) και ένα ορεκτικό όπως ντομάτα-φέτα ψητή (μπουγιουρντί) ή πιπεριές γεμιστές με τυρί.



2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραιες οι συνταγές σας συγχαρητήρια να σας ρωτήσω μπορούμε να το ψήσουμε και στην γαστρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Ναι και βέβαια μπορεί να ψηθεί και στη γάστρα. Στην πραγματικότητα η λαδόκολα έχει λίγο το ρόλο του καπακιού ενός σκεύους. Ανετα μπορεί να ψηθεί σε γάστρα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...